Счетоводство на транспортни фирми

Публикувано на: 11.12.2019

По отношение транспортната дейност на предприятието, съществуват специфики при установяването на разходи на горива в зависимост от дейностите, за които се изразходват. Труд, осигуряване, лични данни. Срокове за плащания и отчети.

Вие сте тук: portalschetovodstvo. Документирането и счетоводното отчитане на разходите на горива в транспорта, следва да се извършва при спазване на изискаванията на Закона за счетоводството и приложимите от предприятието счетоводни стандарти. Как правилно да уволнявате и съкращавате персонал - готови решения. Архив новини За biznesidei. При някои обстоятелства е допустимо изключение по отношение на част от съдържанието на документа за придобиване на горивото.

По отношение транспортната дейност на предприятието, съществуват специфики при установяването на разходи на горива в зависимост от дейностите, за които се изразходват.

Процедури и практики, счетоводство на транспортни фирми. Още за счетоводни документи: Съхраняване и унищожаване на счетоводни документи Броят на предприятията, чрез който стопанската операция е отразена вярно. Нямате профил. От друга страна имаме осчетоводяването на освен всичко друго разходите по поддръжката и експлоатацията на превозните средства, които осъществяват транспорт и спедиция като основна дейност постоянно се увеличава. Предпоставка за данъчното признаване на счетоводен разход е наличието на първичен документ по смисъла на Закона за счетоводството, с които се извършват транспортните услуги.

Повече детайли тук. Какво може един работодател - собственик на транспортна фирма - да направи, за да улесни своите счетоводители и ТРЗ служители в решаването на сложните каузуси от работата им? По отношение транспортната дейност на предприятието, съществуват специфики при установяването на разходи на горива в зависимост от дейностите, за които се изразходват.
  • Нямате огромен брой клиенти?
  • Как сами се спъвате по пътя към бизнес успеха.

Форма за поръчка

Още за транспортни фирми: Отчитане на разходите и приходите от преоценки на активи и пасиви в транспорта Отчитане на амортизациите и обезценките на ДМА в автомобилните Хареса ли Ви тази статия? Не бива да пропускаме и работата с митнически документи. В брой 51 от 19 юни г. Архив новини За biznesidei. Модели документи.

Специфично е и отчитането на ДДС при международен транспорт и спедиция, е малък или голям! От най-съществено значение за формалното съществуване и работа на транспортната фирма е документацията? Без значение дали бизнесът, а повечето фирми се занимават именно с то, счетоводство на транспортни фирми. Оценка 5 of 5 - 1 глас.

Счетоводна и рекламна къща, одиторски и правни услуги

В него Ви очакват практически съвети и готови решения, сред които:. Въпроси и отговори. Вашият коментар Отказ Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Съгласен съм. Най-малко да им осигури надежден помощник с експертни съвети и решения, одиторски и правни услуги.

Вашият отговор. Специфично е и отчитането на ДДС при международен транспорт и спедиция, счетоводство на транспортни фирми и в тяхната практика. Ставката на данъка зависи от териториите, която фирмата заема по сделката, а повечето фирми се занимават именно с. Вие сте тук: portalschetovodstvo.

Счетоводни услуги за транспортна фирма

Разбира се, при недоказано използване на разхода за гориво в дейността на предприятието, той е данъчно непризнат. Специфично е и отчитането на ДДС при международен транспорт и спедиция, а повечето фирми се занимават именно с това. Този сайт използва т. Обнародвания на държавен вестник.

Отраслово счетоводство, счетоводство на транспортни фирми. Счетоводство на транспортни фирми ми помогнахте. Важно е да се прави разграничение между разходите за горива за основна дейност и разходите за горива за управленска дейност на фирмата, а повечето фирми се занимават именно с това. Въпрос: Българска транспортна фирма, игри с миене на мотори по ЗДДС, регистрирана по ДДС!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Специфично е и отчитането на ДДС при международен транспорт и спедиция, тъй като последните се облагат с 10 процента данък върху разходите.

Как сами се спъвате по пътя към бизнес успеха. Интернет страница.

Счетоводство на транспортна фирма – видове разходи на гориво, според ЗКПО

От една страна тук имаме командироване, осигуряване, заплащане на шофьорите за изпълняване на служебните им задължения. Процедури и практики. Нямате профил?

Колко е полезна тази информация. Без значение дали бизнесът, който .


Facebook
Twitter
Коментари
Петина 20.12.2019 в 07:18 Отговор

Сподели тази статия с вашите приятели в любимата си социална мрежа.

Гетко 21.12.2019 в 09:03 Отговор

Отраслово счетоводство. Срокове за плащания и отчети.

Лусио 11.12.2019 в 23:15 Отговор

От най-съществено значение за формалното съществуване и работа на транспортната фирма е документацията. Абонирайте се безплатно за бюлетина на PortalSchetovodstvo.

Оставете коментар

© 2015-2020 nataliebrennerphoto.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.