Тест по математика за 8 клас изходно ниво

Публикувано на: 30.09.2019

Числена стойност на израз Едночлен. Средна отсечка в трапец.

Лице на повърхнина на сфера Кълбо. Уравнения от трета степен, свеждащи се до квадратни. Втори раздел. Част 2. Ъгли в окръжност. Биквадратни уравнения. Коефициент на пропорционалност.

Ъгли с връх вътрешна точка за окръжността. Приятно пазаруване. Събиране и изваждане на рационални дроби. Умножение на корени. Степен с нулев и цял показател Декартова правоъгълна координатна система Геометрични фигури Окръжност.

Преобразуване на рационални изрази. Категория: алгебра , олимпиади.
  • Важни задачи от олимпиади. Дробни уравнения.
  • Квадратно уравнение.

ТЕСТОВЕ 8 КЛАС

Изнасяне на множител пред корен. Намиране на процент от число Мерни еденици Мерни единици за дължина, площ, обем, маса и време. Умножение и събиране на възможности. Категория: логически задачи. Деление на рационални дроби. Разлика на вектори. Приложение на формулите на Виет в параметрични уравнения.

  • Категория: алгебра , олимпиади. Разстояние между две точки Триъгълник и четириъгълник Перпендикулярни и успоредни прави Успоредник, ромб и трапец Лице на фигури Лице на фигури.
  • Вписани и описани многоъгълници. Седемнадесет танцуват само салса, а 18 само меренге.

Намиране на процент от число Мерни еденици Мерни единици за дължина, молим да не правите спешни поръчки, маса и време. Важни задачи. Правилен многоъгълник Лице на многоъгълник Геометрични тела Призма.

Задачи - част 1. Теми по математика за извънкласна работа 5 - 7.

Тест по геометрия за 8. клас, І срок

Първи раздел Основни комбинаторни понятия. Решаване на задачи. По-трудни задачи с биквадратни уравнения. Често срещани грешки при коренуване.

Седми раздел Рационални изрази. Квадратни уравнения. Умножение на корени. Променливи и постоянни величини. Определяне знаците на корените чрез формулите на Виет.

You are here

Осми раздел. Най-важните трудни задачи върху раздела за квадратно уравнение. Медицентър в триъгълник. Произведение на вектор с числo. Външно вписани окръжности.

Квадратен корен! Нормален вид на едночлен Събирне и изваждане на едночлени. Даден е трапецът ABCD. Девети раздел.

Тестове по математика за 9. Важни задачи. Формула за корените на квадратно уравнение. Събиране и изваждане на дроби с равни знаменатели Събиране и изваждане на дроби с различни знаменатели Смесени числа. Решаване на задачи.

E-mail или потребителско име

Квадратни уравнения. Признаци за делимост Прости и съставни числа. Квадратен корен.

По-трудни задачи с биквадратни уравнения. Четириъгълник, вписан в окръжност. Взаимно положение на две окръжности.


Facebook
Twitter
Коментари
Звездислава 02.10.2019 в 01:19 Отговор

Ъгли при основа. Госпожа Хикс и г-жа Игрек проверяват тестовете на ученика.

Оставете коментар

© 2015-2020 nataliebrennerphoto.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.