Тест по информационни технологии за 6 клас excel

Публикувано на: 03.09.2019

Сортиране по цвят. Характеристики на оформлението на клетките и данните.

История на компютърната техника. Инсталиране и деинсталиране на приложни програми. Оформяне и редактиране на таблици в текстообработваща програма.

Първи раздел Обработка на информацията и комуникация. Правила за сигурност на децата в интернет. Специализирани софтуерни средства за създаване на уеб сайтове.

Форматиране на абзац. Диспечер на устройствата. Компютърна система и информационни технологии. Основни типове диаграми. Зареждане и съхраняване на текстов документ. Използване на мобилни устройства.

  • В учебното помагало за 6. Създаване на компютърна презентация с вграждане на звукови и видео обекти.
  • Вмъкване на текст в графично изображение.

E-mail или потребителско име

Звук и видео информация. Трети раздел Звук и видео информация. Докато в 5-ти клас е говорено само за форматиране на знаци което в първия урок се прегoваря с допълнения , тук се разглежда и форматиране от по-високо ниво — форматиране на абзаци, номериране и точкуване; вмъкване на изображения в текст, форматиране на страници и отпечатване на документ; редактиране на текст чрез търсене и замяна.

Информационни технологии за 6. Формули за извършване на аритметични действия с въведените данни.

Използване на мобилни устройства. Поколения компютри? Създаване и публикуване на информация в интернет. Този раздел в 6-ти клас е посветен изцяло на създаване и използване на електронна поща. Средства за споделена съвместна работа. Оценяване на валидността и надеждността на информацията.

Module Information

Компютърна система и информационни технологии. Начало Каталог Заявки Мултимедия Контакти. Съвременни компютърни системи.

Трети раздел Решаване на проблеми и безопасност. Специализирани софтуерни средства за създаване на уеб сайтове. Шести раздел Работа по проект. Разделът съдържа четири урока, единият от които е преговор с допълнения. Разгледани са проблемите при вмъкване на графични обекти в презентациите, като в допълнение е обърнато внимание на редактиране на изображение в стила на MS Office векторна гра!

Разработени уроци по учебника на " Просвета плюс"

Трети раздел Обработка на таблични данни. Авторски права. Първи раздел Обработка на информацията и комуникация.

Първи раздел Обработка на информацията и комуникация. Сортиране на данни по зададени критерии. Създаване на таблица по модел с данни от различен тип. Дискът съдържа методически указания, задачи за упражнение и приложения, съдържащ специални знаци и символи.

Локални и глобални компютърни мрежи. Вмъкване и форматиране на графични изображения. Въвеждане на текст! Разглеждане и демонстриране на готова презентация. Първи раздел Операционна система и носители на информация.

Приложни програми. Инструменти за рисуване. Интегриране на дейности.

Шести раздел. Филтриране по цвят. Ефективно търсене на информация.


Facebook
Twitter
Коментари
Малтина 11.09.2019 в 01:44 Отговор

Операционна система. Четвърти раздел Създаване и публикуване на информация в интернет.

Оставете коментар

© 2015-2020 nataliebrennerphoto.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.