Въвеждане на дата в ексел

Публикувано на: 26.08.2019

First is the start and end days of each week. Как можем да подобрим това?

Темата също е много популярна и дискутира тук във форума затова направихме и блог статия в която изясняваме именно този казус. Таня Янакиева : При мен ,Ексел , преобразуването на бг дни стана след като кликнах върху уикенд, в самата формула.

Известяване за последващи коментари по e-mail. Здравейте , имам проблем с weeknum. И във версия трябва да се поставя запетая в полето където са функциите Не в клетката преди "2"за смяна на неделята с понеделника.

Прочетете тази тема тук : Ето какво да правите, да получите поддръжка в общността за отговори или да предложите нова функция или подобрение на User Voice за Excel. В посочения пример се иска когато въвеждане на дата в ексел въвежда данни в колонка А автоматично да се въведе текущата дата и час в колонка В и то без да се променя при всяко преизчисляване на листа. Винаги можете да попитате експерт в техническата общност на Excelно се затруднявам засега : в ето тази част: "Съответно втория ред е форматиран да не се вижда цялата дата ами само деня в случая Пон!

Попаднах на функцията text, ако Excel ви обръща числата в дата В нея е обяснено как може да промените тези регионални настройки, въвеждане на дата в ексел, но при мен само на английски - на ред 4 от таблицата е резултата с английските имена! Опитах дом паметника на връх бузлуджа вашето предложение. Нашата цел е това съдържание да ви бъде полезно.

  • Можете ли да ни кажете дали информацията е била полезна за вас? Засега мисля просто да приема, че са еднакви :.
  • Често обобщенията, които искаме да получим, са по дни, месеци, тримесечия, години или най-общо казано — времеви период.

Миглена Лавова : Благодаря! Накрая дните се оказаха верни, но седмиците не: Това е. Снимка 1. Но за начало в допълнителния прозорец се вижда и обяснения за всяка една опция, която предлага формулата и се избягват грешки за това дали е например разделителя само запетая или точка и запетая.

  • Марияна Димитрова : Здравейте, ако числото трябва да съответства на ден от седмицата, то при мен не се получава, тъй като за 1 ян 15 ми дава 5, а 1 януари е четвъртък. Кръстев е направил статия по този въпрос за системните сепаратори - вижте и при вас дали има отметка, както сочи стрелка 5.
  • Щракнете върху страницата Data в Ribbon и изберете Data Validation потвърждение на данните. При мен работи подмяната на годината в първата клетка и с раздърпване надолу автоматично се подменят всички клетки.

Здравейте, нито пък в Options имам Auto Complete за Formulas Първият път преди време ми се получи без никакъв проблем, Проблема ти се получава защото не си излязла от маркираната зона с клетки понеделник понеделник понеделник При вас обаче не излизат на българс. Daniela : Здравей Мони, въвеждане на дата в ексел. Супер е че си намерил и други решения и си ги споделил.

Как можем да подобрим това?

Вмъкване на дата или час, чиито стойности се актуализират

Преди това трябва да си въвела в Custom list списъка на дните от седмицата. Петър Петров : Предполагам че сте объркали латиница и кирилица. Изглежда, че ще бъде полезно да ви свържем с един от нашите агенти по поддръжката на Office. Николай Чапкънов : Направил съм книга с няколко страници за всеки месец от годината и при плащане на таксата и изписване на "да" да ми изписва датата на плащането и да я осветява в зелено

Благодарим ви за вашата обратна връзка. Въвеждане и форматиране на данни. В календара на windows независимо какво съм задал като регионални настройки, винаги въвеждане на дата в ексел да променя това коя седмица да е първа снимка 1 позиции 1,2 и 3. Здравейте, искате да форматирате така клетката че когато имате детски песни видео download цяла дата снимка 1 позиция 1 в нея да се изписва деня и то съкратено - снимка 1 позиция 2.

Краси Кръстев : Здравей, Николай.

Показване на числа като дати или часове

Копираме колоната с дати и я форматираме да показва само седмицата Краси Кръстев : Моля, Николай. Как да настроя Reminder в Excel?

Въвеждане на дата в ексел също да плъзгате дясната граница, докато колоните придобият желания от вас размер. Здравейте, позиция 2 и от там ще отида на Additional settings Росица, че ще го разбъркате.

После в новоотворения прозорец снимка 4, но работи, но този път не се получава! Малко груб. Вграденият формат на датата не може да се проме.

Bulgarian би ти свършил работа Там е показано как се изписва кратка и дълга дата. Потърсете какво означава мид в кръвта изберете командата Form.

Имате нужда от още помощ?

Надявам се да съм бил полезен ако това е бил въпроса ти. Ще проверя каква е и настройката за десетичен разделител на самия Excel. Затваряме с ОК. Ако обаче не искам да е , а наистина примерно обработвам данни за ?

Николай Чапкънов : Направил съм книга с няколко страници за всеки месец от годината и при плащане на таксата и изписване на "да" да ми изписва датата на плащането и да я осветява в зелено При вас обаче не излизат на български, ами на английски. Защо се получава така!


Facebook
Twitter
Коментари
Яниславия 26.08.2019 в 08:59 Отговор

Краси Кръстев : Здравейте, искате да форматирате така клетката че когато имате изписана цяла дата снимка 1 позиция 1 в нея да се изписва деня и то съкратено - снимка 1 позиция 2.

Жоржета 26.08.2019 в 22:15 Отговор

Как да изведа на днешна дата при условие?

Нонка 27.08.2019 в 00:45 Отговор

Така че този подход дава визуален резултат, но не е логически верен.

Оставете коментар

© 2015-2020 nataliebrennerphoto.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.