Български език за 2 клас съществителни имена

Публикувано на: 13.08.2019

Регистрирай се сега. Материали за подготовка на ученици, студенти и учители Нови изпити Оценка на текст Помощ за тема Помощ за есе Дипломни и курсови работи Готови теми Онлайн уроци Домашна работа.

Годишен преговор. Литературен герой. От позицията, че езикът се преподава като система приемаме, че принципът за достъпност в конкретния урок не влиза в противоречие с принципа за системност и последователност, защото учениците във втори клас получават елементарни, най-общи представи за граматическата категория съществително име, а окончателното завършване на тези представи и формирането на езиковите понятия ще стане в средния курс.

Регистрирай се Регистриран си? Число на прилагателното име. Основните дидактически принципи , които са застъпени в урока са: за съзнателност и активност, колективност и индивидуален подход, достъпност, приемственост и трайно овладяване на знанията.

Пренасяне на части от думата на нов ред. Правила за речева учтивост. Благодарим за помощта. Тесни и широки. Пиша поздравителна картичка.

Значение на думата. Сподели във Фейсбук и спечели XP!
  • Ще разбереш как да ги откриваш измежду всички други думи, ще свързваме съществителни имена с подходящите им другарчета и ще сглобим тайнствено писмо! Тази съпоставка е необходима, тъй като тези понятия затрудняват особено много учениците във втори клас.
  • Число на глагола.

Връзка с Уча. Колко, кои и какви са съществителните имена в първата скоропоговорка? Кои от второкласниците правилно са определили думата? Ще упражним уменията си да ги разграничаваме по род и число и ще си припомним каква е разликата между собствените и нарицателните съществителни имена. Съгласуване на прилагателно със съществително име по род и число. Българската азбука.

  • Вече даде своя глас за този коментар.
  • Правопис на гласните звукове в думите.

Станах рано и се измих с едно парче кашкавал. Род на съществителното име. Описание на урока. Видео урок: Правопис на съществителните имена.

Благодарим за помощта! Съгласуване на прилагателно със съществително име по род и число. Пиша поздравителна картичка. Пиша поздравителна картичка.

Разбрахте ли, че границата между първите две думи може да бъде различна. Пренасяне на части от думата на нов ред. Хайде, да ти покажем сега що е то съществително име в този супер готин урок по български език за 2. Коментари. Грешка при запис. Какво научих в 1.

Български език 2 клас - Части на речта

Число на съществителното име. Ще направим няколко упражнения и ще видиш, че всичко е много лесно! Съществително име. Годишен преговор. Пренасяне на части от думата на нов ред.

Съобщително изречение? Пренасяне на части от думата на нов ред. Преразказ на разказ. Съчинявам приказка по дадено начало.

Значение на думата. Български език за 2. Пиша поздравителна картичка.

E-mail или потребителско име

Описание на предмет. Видео урок. Съгласуване на прилагателно със съществително име по род и число.

Употреба на съобщителни и въпросителни изречения. Устно общуване. Звучни и беззвучни.


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2020 nataliebrennerphoto.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.