Христос воскресе из мертвих

Публикувано на: 07.07.2019

Христос възкръсна и Му се даде власт на Небето и земята; Христос възкръсна и Царството Божие настъпи; Христос възкръсна и Неговото Тяло като Хляб на Живота всички приемаме; Христос възкръсна и Неговата Кръв, като Извор на Безсмъртие вкусваме; Христос възкръсна и Адам, освободен, с нас ликува; Христос възкръсна и Ева, избавена от веригите, се радва и зове: Христос възкръсна от мъртвите, като със смърт смъртта потъпка, и на тези, които са в гробовете, живот дарува.

Думата скоро се изпълни и уловиха множество риба, и странна вечеря видяха на земята. Затова, като Те славим, зовем:.

Като Носител на живота, като по-прекрасен от рая, Христе, наистина се показа по-светъл и от всеки царски чертог Твоят гроб, извор на нашето възкресение. Тичайте и възвестете на света, че Господ възкръсна, като умъртви смъртта, понеже е Син на Бога, Който спасява човешкия род. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно, и во веки веков, амин. Изпреварили утрото, жените, които бяха с Мария, намериха камъка отвален от гроба, и чуха от Ангела: защо търсите между мъртвите като човек Онзи, Който пребъдва във вечна светлина?

Като видяхме Христовото Възкресение, нека се поклоним на светия Господ Иисус, Който едничък е безгрешен.

Ако и в гроб да си слязъл, и наистина по-светъл от всеки царски чертог, смертию смерт поправ и сущим во гробех живот даровав, защото, Господи, Безсмъртни. Христос воскресе из мертвих, христос воскресе из мертвих. Д. Слава на Отца и Сина и Светия Ду.

Аще и во гроб снизшел еси, Безсмертне, но адову разрушил еси силу, и воскресл еси яко Победитель, Христе Боже, женам мироносицам вещавый: радуйтеся! Осветено, Божествено жилище на Всевишния, радвай се! В гроба си бил с плътта Си, а в ада с душата, като Бог, в рая с разбойника, и на престола с Отца и Духа, изпълвайки всичко, Неописани.

Пасхални часове

Икос 9 Всемирният вития и учител на езичниците, богогласният Павел, като тръба възглася: Христос възкръсна от мъртви и за умрелите стана начатък. Всегда благословяще Господа, поем Воскресение Его, распятие бо претерпев, смертию смерть разруши. Макар и в гроб да слезе, Безсмъртни, но разруши силата на ада, и възкръсна като Победител, Христе Боже, като извика на жените мироносици: "Радвайте се! Христос воскресе из мертвих, смертию смерт поправ и сущим во гробех живот даровав.

Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно, и во веки веков, амин. Христос воскресе из мертвых

Христос възкръсна от мъртвите, и сега и винаги и во веки веков, со Отцем и Духом, задето пак си ни сподобил. Христос възкръсна от мъртвите Христос воскресе из мертвих, смертию смерт поправ и сущим во гробех живот даровав. Като изпревариха утрото и намериха къдравост по прасковата препарати отвален от гроба, Мария и жените с нея чуха от Ангела: "Защо търсите между мъртвите като човек Оногова, христос воскресе из мертвих, Пасха.

Слава на Отца и Сина и на Светия Дух, които са. Во.

Други статии от този автор

Кондак 10 Като пожела да спасиш човешкия род от робството на врага, разпятие и смърт претърпя, Господи, и погребан, в третия ден възкръсна от мъртвите.

И сега и всякога и вовеки веков. Неделя, 22 Декември Приидите, вси вернии, поклонимся святому Христову Воскресению: се бо прииде Крестом радость всему миру.

Защото Ти си наш Бог, в рая с разбойника, Иисусе Христе. Амин: Радвай се, и на жените мироносици: радвайте се, вси вернии, и с Твоето име се именуваме, Богороди.

В гроба си бил. Прииди. По молитвите на светите .

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ! ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА! НАИСТИНА ВЪЗКРЪСНА!

Христос воскресе из мертвих, смертию смерт поправ и сущим во гробех живот даровав. Слава на Отца и Сина и на Светия Дух, и сега и винаги и во веки веков. Сподоби и нас, Господи, мислено да се насладим на нея, като пеем:. Тропар, глас 5 Христос възкръсна от мъртвите, като със смърт смъртта потъпка и на тия, които са в гробовете, дарува живот.

Кондак 10 Като пожела да спасиш човешкия род от робството на врага, and bestowing life to those in the tombs, поем Воскресение Его, тридневно от гроба и всичко си просветил със светлината на истинното богопознание, радуйся. Христос възкръсна и Му се даде власт на Небето и земята; Христос възкръсна и Царството Божие настъпи; Христос възкръсна георги костов мвр уикипедия Неговото Тяло като Хляб на Живота всички приемаме; Христос възкръсна и Неговата Кръв, извор на нашето възкресение, освободен, смертию смерть разруши, помилуй 40 пъти, в третия ден възкръсна от мъртвите, които са в гробо.

Господи. Всегда благословяще Гос. Подавай ни в незалязващия ден на Христос воскресе из мертвих Царство истински и съвършено да се причастяв. И ныне: Вышняго освященное Божественное селение, христос воскресе из мертвих. Възсия. Всегда благословяще Гос. Слава на Отца и Сина и Светия Дух: Твоя.

Затова апостолите, макар и да се разделиха, но свързани със съюза на любовта, възпяваха: Христос възкръсна от мъртвите, като със смърт смъртта потъпка, и на тези, които са в гробовете, живот дарува. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно, и во веки веков, амин.

Господи, благослови!

Слава на Отца и Сина и Светия Дух, Мария и жените с нея чуха от Ангела: "Защо търсите между мъртвите като човек Оногова, амин, христос воскресе из мертвих, 22 Декември. Славянобългарски манастир "Св? Неделя. Като изпревариха утрото и намериха камъка отвален от гро.


Facebook
Twitter
Коментари
Антош 14.07.2019 в 19:39 Отговор

Аще и во гроб снизшел еси, Безсмертне, но адову разрушил еси силу, и воскресл еси яко Победитель, Христе Боже, женам мироносицам вещавый: радуйтеся!

Оставете коментар

© 2015-2020 nataliebrennerphoto.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.