Как се прави кошер

Публикувано на: 28.06.2019

Това е така за да може по- лесно да се поставят питките през зимата. Това е корпус за многокорпусен кошер в сглобен вид:.

Опитайте този вариант, който се окача и виси във въздуха. На вид той ще бъде интересен елемент от градинското обзавеждане. От 15 март инспектори ще контролират пръсканията около пчелите Най добре е с восък. Такива евтини дръжки могат да се намерят в магазините за мебелен обков.

Кошер нависоко. Един мой приятел обаче вече няколко години работи с такива рамки и всичко е нормално. За повече полезна информация, как се прави кошер, която е технологична и се оставя с цел. Тя има следният вид:. Върху таблата е добре да се постави фибран или стиропор? А това са чертежите на отделните елементи на плодника:.

Тези летвички освен, че фиксират корпусите, предпазват и от влизане на вода.

КАК СЕ ПРАВИ КОШЕР

Освен, че прикриват неточностите при сглобяване на корпуса, тези летвички фиксират корпусите един към друг и не им позволяват лесно да се разместят, а това е много важно при подвижно пчеларство.

Не претендирам, че е най-доброто. Мрежата отдолу трябва да се ситна, за да не пада прашеца през нея. Като разлиствах една много стара пчеларска книга видя, че размерите на рамките за ЛР кошер са малко по-различни.

Селскостопанска техника. Фермерски пазари.

  • Можете да си ги закупите от всяка една печатница.
  • Здравословната диета: Растителни срещу животински храни- кое е по-полезно? Публикуване на коментар.

Задната част се състои от три отделни елемента - горна летва, долна летва и вратичка. На нови 13 места ограничават лова с кучета. Дясна странична част:. Работата с дърводелски машини е опасна, как се прави кошер.

Погледнато в разрез изглежда така:.

Facebook група E-Pchelin

Така ще се предпази кошера от лятното слънце или зимния студ. Здравословната диета: Растителни срещу животински храни- кое е по-полезно? Пластмасовата лента на последния чертеж представлява ограничителя в частта на хранилката в частта и за сироп. Подкапачна табла.

Искате нещо по-дискретно. Турция е най-големият износител на брашно в света, как се прави кошер. Здравословната диета: Растителни срещу животински храни- кое е по-полезно? А ето и капака с таблата:.

Това са чертежи на отделните елементи на таблата - рамка на таблата странични летви и табла. Мрежата отдолу трябва да се ситна, за да не пада прашеца през нея?

Добави обява

Биологично земеделие. Много колеги не я използват. Отпред на тази дъска под двата отвора посредством панти се закрепват двете прилетни дъски. За разлика от тези дето се предлагат в магазините тук ширината на летвите е не 25мм, а 27,5, а уширената част е 37,5мм вместо 36мм.

Магазинна рамка:.

От 15 март инспектори ще контролират пръсканията около пчелите За да мога да помогна на други начинаещи пчелари реших да направя кратко описание и чертежи. Такива евтини дръжки могат да се намерят в магазините за мебелен как се прави кошер.

В действителност той е направен от бидон, но можем да си ги осигурим дори и ако грижите за пчелни семейства ни е само хоби, как се прави кошер, а след това оформям с прободен трион. Отворите изработвам като в св константин и елена ресторанти края пробия отвори, което дава възможност да изберете син.

Отворът на предната страница на плодника може да бъде и кръгъл. Професионалните пчелари се радват на домашен м.

28 мнения в "ИЗРАБОТВАНЕ НА КОШЕРИ"

Поставил съм я в рамка, за да не се получава измятане на таблата. Това е причината да не съм дал точно мястото му. Когато започвах да се занимавам с пчеларство ми беше много трудно да намеря чертежи на кошери. В действителност той е направен от бидон, което дава възможност да изберете син, зелен или друг цвят.

Аз лично вече бера плодовете на миг невнимание. Така дадените размери предполагат по-дълбоки килийки и си мислих, че майката няма да може да снася в тях. При така дадените размери ще се получи малка хлабина, между вътрешната табла и рам.


Facebook
Twitter
Коментари
Туана 01.07.2019 в 16:28 Отговор

За капак на хранилката е добре да е от стъкло.

Лушка 06.07.2019 в 11:25 Отговор

Пчеларски часовник.

Сивоела 08.07.2019 в 05:13 Отговор

Препоръчително е също да носите пчеларски костюм, докато работите по кошера. Можете да си ги закупите от всяка една печатница.

Оставете коментар

© 2015-2020 nataliebrennerphoto.com Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.